Факт-новини: оперативні сюжети

ЗНО. Скільки випускників писатимуть його у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Дочекалися. 29 травня – останній день навчань. Більшість школярів йде на канікули, а випускники готуються до здачі ЗНО.

Дати – з 25.06 по 17.07. Визначено 16 пунктів для тестування, з них 13 – у закладах освіти. 1753 – одинадцятикласники з міста. Загалом у Чернігові  тестуватимуться  4403 учня.

 Пробне ЗНО стане  своєрідною репетицію перед великим тестуванням. Покаже скільки часу потрібно буде витратити на заходи безпеки , вимірювання температури та інші організаційні моменти. Паралельно в управлінні освіти Чернігівської міської ради уже стартував процес  формування перших класів. Начальник управління освіти В. Білогура  каже, що вже подали 2200 електронних заявок, батьки отримали  запрошення прийти з документами на визначений час.

 Міський голова  Владислав Атрошенко запропонував разом з директорами навчальних закладів проаналізувати досвід онлайн освіти і визначитися, чи варто  її запроваджувати під час щорічного  карантину, який оголошується кожної зими через епідемію грипу та ГРВІ .

Нагадаємо, згідно з нормативами МОЗ, якщо 20 відсотків учнів (а це близько 6 тисяч дітей у Чернігові) захворіють ГРВІ чи грипом , тоді оголошується карантин і школярі йдуть на вимушені канікули, а потім наздоганяють пропущену програму  у пришвидшеному  темпі.