Факт-новини: оперативні сюжети

Зміни у призначенні субсидії: що потрібно знати?

Featured Video Play Icon

Чернігівка Валентина Маєш заповнює документи на отримання житлової субсидії від держави. Жінка  одержує невеличку пенсію, тому субсидія  для неї – чи не єдина можливість хоч якось  звести кінці з кінцями. Раніше субсидію пенсіонерці перераховували автоматично,  без повторного звернення. З 1 травня 2021 року її призначать лише після подання нової заяви та декларації про доходи та витрати.

Заяви від населення на новий термін  прийматимуть  в управліннях соцзахисту за місцем реєстрації із травня по вересень.  При цьому нарахувувати допомогу будуть  з 1 травня. Розмір субсидії  розрахують на підставі доходів отриманих у другому півріччі 2020 року. Аби уникнути скупчень, у Департаменті соціальної політики Чернігівської міської ради  радять приходити до них за попереднім записом.

Уряд запровадив також низку інших новововведень у питанні призначення субсидій.  Обмеження у призначенні торкнулося і тих, хто має в наявності  більше, ніж одне житлове приміщення ,більше одного транспортного засобу  до 15 років  з дати  випуску. Серед новацій – і зміна механізму виплати субсидій.

Обмеження, які діяли раніше,  зберігаються, зазначає Директорка Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради Ірина Марчук.

Загалом  у Чернігові близько 35 тисяч  домогосподарств отримують   пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Більшу  половину з них – складають пенсіонери.