Факт-новини: оперативні сюжети

Життя на «сухому пайку»: у багатоповерхівці на Самоквасова вимкнули газ

Featured Video Play Icon

Без газу і можливості приготувати їжу. Так вже другу добу живуть мешканці 119 –ти квартир у п’ятиповерхівці на Самоквасова, 16 , що у районі Шерстянки.

Блакитне паливо вимкнули у будинку 28 липня у зв’язку з аварійною ситуацією. Мешканці з 8-го під’їзду відчули запах газу і викликали аварійну службу.

У «Чернігівгазі» пояснюють, за правилами безпеки, газопостачання може здійснюватися на газові системи, які перебувають у належному технічному стані. Тобто газопостачання мешканцям відновлять тоді, коли усунуть несправність, яка призвела до аварійного витоку. Для цього мешканцям будинку радять укласти угоду на технічне обслуговування з організацією, яка має відповідні дозволи та ліцензії.

Відзавтра газівники мають розпочати аварійно-відновлювальні роботи. Перевірятимуть герметичність внутрішньо будинкових мереж, наявність витоків в інших місцях тощо. Коли поновлять газопостачання у будинку, наразі невідомо, все залежатиме від того, наскільки швидко працівники “Чернігівгазу” зможуть перевірити систему , потрапити у помешкання. Сподіваються, аварійну ситуацію владнають за декілька днів, а поки мешканцям доведеться або користуватися електроприладами для приготування їжі, або жити ці дні на «сухому пайку».