Факт-новини: оперативні сюжети

Зелена сцена. День третій

Featured Video Play Icon

Концерти гуртів “Латін Легасі”, “Хмарно з проясненнями”, “Колір”, кінопоказ, фотовиставка чернігівки Ольги Коваль, благодійна акція-добра барахолка, розмовник, дитячий майстер-клас. Ось такими були два дні на “Зеленій сцені”.

 У неділю фестивальну програму продовжили літературні читання. До нас завітав автор 20 книжок Анатолій Дністровий. Відомий письменник привіз свіжу книжку “Б-52” про Київ у період між двома революціями та бестселлер “Пацики”. У цьому романі письменник зафіксував останні роки комунізму у його рідному Тернополі. Роман “Пацики” Дністровий написав через 15 років після подій, що відбувалися у спальних районах Тернополя. Зокрема, уперше на сторінках книги згадується історія про те, як у ресторані пацани погасили відомого гастролера за те, що його цуценя їло за столом з тарілки. Ним виявився Валерій Леонтьєв.

Протягом останніх років “Пацики” видавалися тричі. По цьому роману студенти писали курсові та дипломні роботи. Книжка увійшла до 10-ки найкращих за версією інтернет-опитування “БіБіСі”.

Молодіжну трилогію про 90-ті автор завершив романом “Тибет на восьмому поверсі”. Дія відбувається у Ніжинському університету та його гуртожитках. Саме під час навчання у Ніжині Дністровий почав займатися літературною творчістю. Зустріч з письменником була щирою та пізнавальною.

 Наступна “Зелена сцена” планується з 10 по 12 липня.