Факт-новини: оперативні сюжети

Здоров’я та економіка: ризики від COVID

Featured Video Play Icon

Статистику щодо захворюваності на коронавірус у Чернігові на оперативній нараді, 15 червня, озвучив головний медик Чернігова Владислав Кухар. За  час пандемії  у місті  захворіла 151 особа, 35  одужало, 114 лікується (з них в стаціонарі -17,  амбулаторно –  97), 2 – померло.

Кількість пацієнтів  з безсимптомною  формою хвороби досить висока. Є позитивна динаміка по кількості одужавших, – констатує міський голова В. Атрошенко. – При цьому, хоча на фоні окремих регіонів ситуація з Ковід -19 у Чернігові виглядає  більш-менш спокійною, але темпи зростання  кількості позитивних пацієнтів викликають серйозне занепокоєння. Місто балансує на межі повернення карантинних обмежень. Аби цього не відбулося, мер пропонує запустити активну інформаційну компанію.

Відповідна інформація про темпи захворювання має з`явитися у громадському транспорті, на пляжі, на алеях відпочинку, на касах у супермаркетах, ресторанах та в інших людних зонах. Попереджений – значить озброєний.

-Здоров`я  і економіка. Два питання, де ми серйозно ризикуємо, –  каже мер. – Закликаємо не ризикувати, не впадати в паніку, не рефлексувати. Там, де можна, мийте руки, носіть маски. Елементарні речі. Крім цього, Владислав Атрошенко  наполягає аби міська комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій більш прискіпливо слідкувала за дотриманням цієї норми та інших карантинних заходів.