НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Збирайте гроші на лікування

Featured Video Play Icon

У Чернігові  на коронавірус за добу хворіє втричі більше людей, ніж тих, хто одужує.

 Така невтішна аналітика останніх тижнів на медичному фронті. І тенденції досить невтішні, – акцентувала на оперативній нараді у вівторок  заступниця начальника профільного управління міської ради Ольга Малець.

  • В середньому на кисневій підтримці тиждень тому перебувало 86 осіб, плюс 3-7осіб  на ШВЛ. Зараз – 88 на концентраторах, від 6 до 9 на ШВЛ. На фоні збільшення  випадків, зростає питома вага кількості пацієнтів середньої тяжкості і  тяжких, – повідомила Ольга Малець.

Наразі 63 % ковідних ліжок у лікарнях Чернігова завантажені. Про кольорові зони в Україні мова вже не йде. Країна перебуває у стані адаптивного карантину, який набирає галопуючих темпів. Медичні заклади Чернігова намагаються тримати ковідний удар.

  • Хворі, які перебувають у стаціонарному відділенні практично на 100%  забезпечені ліками відповідно до існуючого  переліку, ліки є , – повідомила Ольга Малець.

 При цьому  не варто забувати, що 93 % пацієнтів з COVID -19  лікуються амбулаторно.  І їм можна розраховувати лише на власні фінансові ресурси. Так, Ярослав Коваленко щойно з лікарняного, а його мама  ще не одужала.

  •  По коштам дуже затратно. Мене витягували пігулками , а у мами уколи. На маму витратили десь 12- 15 тисяч гривень, важко навіть порахуватим. На мене десь 8-9 тисяч. Лікування важке. Дуже багато антибіотиків, вітаміни та інші ліки, – розповів  на мікрофон Ярослав.

Така проста, але досить корисна математика. Тож тим, хто і досі не вірить в коронавірус і продовжує нехтувати елементарними правилами захисту, варто вже збирати гроші. Бо фінансові перспективи їх очікують дуже невтішні. Якщо не буде ніяких дієвих заходів карантинного характеру змушені будемо на рівні країни вводити 100% локдаун. Це дуже боляче для економіки, для всіх сфер життя. Ситуація не втішна,- підсумував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.