НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Збори резервістів

Featured Video Play Icon

З 12 до 26 травня у Чернігівській області проводитимуться збори резервістів 2-ї черги. До них буде залучено близько 2 тисяч військовозобов’язаних. Навчання проходитимуть по всій області, і кожен підрозділ виконуватиме свої завдання.

Базові табори для резервістів  будуть розміщуватись в межах Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Новгород-Сіверського та Корюківського районів, а також у Чернігові. В ході зборів будуть відпрацьовані навички резервістів щодо охорони об’єктів інфраструктури та органів влади, а також підтримки громадського порядку.

Важливу роль в організації та проведенні зборів гратимуть органи місцевого самоврядування. Вони, зокрема, забезпечуватимуть прибуття резервістів на місце зборів. Також на їх плечі ляже забезпечення базових умов комфорту в таборах розташування – підключення їх до електропостачання, вивіз сміття тощо.

За словами голови ОДА Анни Коваленко, ці збори резервістів будуть схожими на ті, що проходили в області у 2018-му році, але більш масштабними. До них залучатимуть і тих, хто брав участь у попередніх навчаннях, і тих хто не має такого досвіду. Варто зазначити, що загалом це буде лише невелика частка від усіх військовозобов’язаних другої черги.