Факт-новини: оперативні сюжети

Заміри течії на Десні

Featured Video Play Icon

Гідрологічна група у складі 5 працівників пливе на човні  до  міського  пляжу  “Золотий берег”. Тут  працівники Чернігівського обласного гідрометцентру   перевіряють  швидкість течії  і глибину  в річці Десна. Роблять це за допомогою спеціальних пристроїв.  Лазерний дальномір визначає ще й  відстань.

Гідрологи вимірюють швидкість течії  у трьох точках  вздовж “Золотого берега”, аби   дізнатися, де безпечно плавати відпочиваючим на пляжі. Показники змінюються з кожним рівнем води. Чим він вищий, тим значно вища і швидкість. Після ретельної перевірки фахівці гідрометцентру дають попередні  висновки: 0, 30 м/сек. (при нормі до 0,50 м/сек.). Для даного рівня це нормальна величина  швидкості.

На ранковій нараді в міській раді Владислав Атрошенко дав доручення  відповідному  підрозділу   перевірити  швидкість течії у Десні  на території міського пляжу. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун запевняє, робота проведена в повному обсязі і місце безпечне для плавання. Зранку й до вечора  на “Золотому березі” працюють  рятувальники. Тут вони проводять і майстер – класи для дітей  Чернігова аби ті знали, як надавати першу домедичну допомогу. За словами Григорія Годуна, після 19 години вечора на пляжі чергують плавці-рятувальники  служби з надзвичайних ситуацій. Вони слідкують за дотриманням правил безпеки на воді.