Факт-новини: оперативні сюжети

Заклади освіти Чернігова та області отримали генератори від австрійських благодійників

Featured Video Play Icon

Австрійський інвестиційний фонд “SECI” надав 10 генераторів, які вже спрямовані до дитячих садочків міста, Національного університету “Чернігівський колегіум” і двох територіальних громад області. Допомогу передали за сприяння волонтерки та депутатки Чернігівської міської ради Ірини Соломахи.

Ми дуже вдячні австрійському народу, пану Міхаелю Фацекасу, який не вперше вже з його австрійським фондом збирає кошти, закуповує для Чернігова і Чернігівського регіону генератори, комп’ютери, гуманітарну допомогу, – зазначила депутатка Чернігівської міської ради Ірина Соломаха.

Це вже друга допомога від цього фонду. Співпраця з Черніговом почалась ще з минулої весни, коли приїздив виконавчий директор, пан Міхаель Фацекас. Раніше генератори вже отримали лікарні, заклади освіти і спортивні товариства.

Ми раді любій допомозі, малесенька, яка тільки є. Ну а це дуже серйозна допомога. І для бюджету нашого, я маю на увазі садочку бюджету і взагалі для експлуатації, для більш надійної експлуатації садочків, – каже заступниця начальника управління освіти Чернігівської міської ради Наталія Мисливець.

У разі потреби ми можемо використовувати його у приготуванні їжі, підзарядки мобільних пристроїв для зв’язку. Але маємо надію, що він нам не знадобиться. Віримо в Перемогу, – підкреслила директорка закладу дошкільної освіти №71 м. Чернігова Тетяна Ждан.

Ми плануємо, що цей генератор буде використовуватись для потреб одного з сільських закладів освіти у нашій громаді. Тобто це планується Сенявський заклад, вони потребували такого потужного генератора, щоб забезпечив повністю їхні потреби і сьогодні нарешті ми такий генератор отримали, – розповів секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

Це буде використовуватись в наших шкільних та дошкільних закладах, з моментом роботи укриття. Тому що, на сьогоднішній день, без укриття ми не можемо ніяк відновити роботу школи, – повідомив староста Замглайського старостинського округу Олександр Красківський.

Чернігів перший, хто показав представникам фонду реальну ситуацію в країні та закликав до співпраці. Сьогодні місто потребує не лише генераторів, а й допомоги в сферах освіти, медицини та соціального захисту, зазначає Ірина Соломаха.

Для них дуже важливо звітність, максимальна прозорість в діяльності і щоб вони бачили конкретний результат, бо час від часу вони приїжджають і дивляться що де як працює. Ми поки що, слава Богу, максимально показуємо цю результативність і тому ми віримо в продовження наших проектів. Саме головне –  віримо в ЗСУ, слава Україні, ми переможемо і навіть сумніву не може бути, тому що за нами весь цивілізований світ, – підкреслила Ірина Соломаха.

Наразі партнерські відносини фонду з Україною розширилися. Допомогу від “SECI” отримує не лише Чернігів, а йХарків, Запоріжжя, Одеса, Київ та Житомир.