Факт-новини: оперативні сюжети

«Захисник України – Герой Чернігова»: відзнаки громади вручили рідним загиблих воїнів

Featured Video Play Icon

14 жовтня Україна відзначає одразу три свята, пов’язані військовою тематикою. Одне з них – День захисників та захисниць України – у серпні цього року змінило свою назву, тепер в цей день вшановують і військовослужбовців жіночої статі. У середу на Красній площі Чернігова провели урочисті заходи до свята, в яких взяли участь керівники міста та області.

Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. Чернігівці поклали квіти до меморіальних стел загиблим Героям Чернігівщини та Небесної Сотні. Також в цей день квіти лягли біля пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України” поблизу Катерининської церкви, на міському кладовищі Яцево та біля братської могили воїнів, загиблих у 43-ому році.

На Красній площі були присутні також батьки та родичі загиблих військовослужбовців. Дев’ятьом героям посмертно присвоїли звання “Захисник України – Герой Чернігова”, і представники родин приймали нагрудні знаки та грошову допомогу.

Родичі чернігівців, полеглих у російсько-українській війні, долають горе спільними зусиллями. Вони об’єдналися у громадські організації, разом беруть участь у тематичних заходах, спілкуються та підтримують одне одного.

Почесне звання “Захисник України – Герой Чернігова” наразі посмертно присвоєне двадцятьом військовослужбовцям родом з нашого міста. Депутати міської ради щороку затверджують новий перелік. Звання було започатковане у 2019 році, а перша церемонія присвоєння відбулася торік.