Новини

Захищали Україну: на Чернігівщині попрощалися з двома загиблими воїнами

На Чернігівщині 19 травня в останню путь провели двох воїнів-земляків. Павло Варченко та Максим Гаркавенко загинули в боях на Сході.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Читайте також: Більше 20 вибухів: вдень окупанти били по території Чернігівщини

У Прилуках сьогодні попрощалися з воїном Павлом Варченком. Павло народився 6 листопада 1985 рокув селі Дідівці на Прилуччині. У 2002 році закінчив місцеву школу, а після неї вступив до Прилуцького гідротехнікуму, де навчався за спеціальністю “електрофікація”. Після першого курсу проходив строкову військову службу, потім продовжив навчання, після чого працював на Прилуцькому заводі “Пластмас” електриком.

У січні цього року Павло долучився до оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1962 на посаді бойового медика та віддано боронив Батьківщину від загарбників. На жаль, 14 травня під час виконання бойового завдання на Донеччині Павло Варченко загинув. Поховали воїна на кладовищі малої батьківщини.

У Новгороді-Сіверському провели в останню путь солдата Максима Гаркавенка.  Максим народився 18 листопада 1985 року в місті Новгород-Сіверський. Закінчив місцеву загальноосвітню школу №2, після чого вступив до Академії державної пенітенціарної служби у Чернігові. Після її закінчення проходив службу в Новгород-Сіверській установі виконання покарань № 31 на посаді чергового – помічника начальника установи. Через деякий час звільнився, далі працював в місті Київ.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Максим не лишився осторонь та долучився до лав ЗС України, захищаючи її територіальну цілісність та недоторканість у складі одного з підрозділів військової частини А2120. На жаль, 13 травня під час боїв поблизу одного з населених пунктів Луганщини Гаркавенко Максим загинув.

Поховали воїна у Новгороді-Сіверському на центральному кладовищі.