Факт-новини: оперативні сюжети

Захищаємо лікарів

Featured Video Play Icon

Скільки захисних комплектів мають пошити в Чернігові?

Щодня, без вихідних чернігівська фірма “ЛТІ” шиє сертифіковані комбінезони для лікарів. Із роботою підприємства ознайомились міський голова Владислав Атрошенко та начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

Тут працюють у посиленому темпі, аби задовольнити потреби лікарів Чернігова й області в таких комплектах. На перші випадки захворювання місто вже має 500 захисних костюмів для медиків. Замовили ще півтори тисячі. За словами співвласника підприємства Андрія Пікуса, такі костюми відповідають всім нормам і мають високий ступінь захисту від інфекції. На підприємстві нині працює близько 30 робітників. Наталія Окопна каже, робота потребує ретельної перевірки і старання.

Ці захисні костюми одноразові, розраховані на 10 – 12 годин роботи, після чого лікарі їх мають утилізувати. Сьогодні хворих на коронавірус у Чернігові не має, каже Владислав Кухар. Але до можливого спалаху готові. У лікарнях є 29 апаратів для штучної вентиляції легень, каже Владислав Атрошенко.

Найближчим часом сподіваються отримати і експрес – тести для виявлення захворювання. За словами Владислава Атрошенка, якщо буде необхідність у додатковій закупівлі захисних костюмів для лікарів, місто буде це робити. Серед першочергових завдань – обмежити скупчення людей у громадських місцях та забезпечити достойну оплату працю лікарів, які, можливо, будуть контактувати з хворими.