Новини

Захворюваність на грип та ГРВІ на Чернігівщині перевищила епідпоріг на 33,4%

За минулий тиждень на ГРВІ захворіло 7224 мешканця Чернігівщини. До закладів охорони здоров’я області звернулося на 44,1% більше хворих, ніж за попередній тиждень. На 62,5%  зросла захворюваність серед дітей.

Рівень захворюваності перевищує епідемічний поріг на 33,4% та відповідає середньому рівню інтенсивності перевищення епідемічного порогу.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: На Чернігівщині російські окупанти атакували цивільну автівку з людьми

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Бобровицькій МТГ, Мринській СТГ, Ніжинській МТГ, Новобасанській СТГ, Носівській МТГ Ніжинського району, Ладанській СТГ, Линовицькій СТГ, Малодівицькій СТГ, Прилуцькій МТГ Прилуцького району, Козелецькій СТГ, Остерській МТГ, Добрянській СТГ, Любецькій СТГ, Городнянській МТГ, Чернігівській МТГ Чернігівського району.

На минулому тижні лабораторно підтверджено діагноз коронавірусної хвороби у 96 осіб. Це на 14,3% менше у порівнянні з попереднім тижнем.  На COVID-19 занедужало 3 дітей.

Госпіталізовано з ГРВІ 120 осіб ( з них 56 дітей), у тому числі з із коронавірусною хворобою – 32 особи (з них 1 дитина).

Летальні випадки внаслідок грипу не реєструвалися.

Минулого тижня від COVID-19 на Чернігівщині померло 4 хворих, а з початку епідсезону лабораторно підтверджено 27 летальних випадків. Всі померлі дорослі, не були вакциновані від коронавірусної хвороби та мали супутні стани.

Вакциновано від грипу по області 3259 осіб, у т.ч. за минулий тиждень 27.