Новини

Місцеві бюджети Чернігівщини минулого року отримали 7,5 млрд гривень

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-грудні 2021 року надійшло 7,5 млрд грн від сплати податків і зборів. Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Найбільшу частку у загальній сумі займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 4,9 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 978,6 млн гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум – класу) сплачено 1 млрд гривень. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло близько 1 млрд гривень.

Читайте також: Робота на Чернігівщині: кому роботодавці готові платити більше?

Частина решти податків і зборів у загальній сумі становить 7,2% обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 83,7 млн грн (з них по платниках області – 49,5 млн грн та по платниках, включених до Реєстру ВПП на 2021 рік – 34,2 млн грн), рентної плати за користування природними ресурсами – майже 173,2 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 227,2 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 19,5 млн грн, екологічного податку – 21,9 млн грн. та інші. 

Найбільше надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (1,9 млрд грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (1,6 млрд грн) та промисловості (1 млрд грн). Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно.

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 578,7 млн грн, транспорту – 387 млн грн, галузі лісового господарства – 238,5 млн грн, будівництва – 108,6 млн грн.