Новини

«Грошові виплати»: через шахрайську схему мешканки Чернігівщини втратили 67 тисяч гривень

У соціальних мережах активізувалися шахраї, які спекулюють на темі грошових виплат українцям. На гачок аферистів потрапили ще дві мешканки Чернігівщини.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: «З вашої картки намагаються зняти гроші»: шахрай видурив у мешканки Чернігівщини 320 тисяч гривень

Так, 6 жовтня до поліції звернулася 42-річна мешканка Варвинської громади із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло майже 30 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила посилання про оформлення «грошової допомоги». Шахраї пропонували отримати 7 600 гривень. Перейшовши за посиланням, їй необхідно було ввести секретні дані банківської картки, нібито для перерахування грошової виплати. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її рахунку зникли кошти.

Також сьогодні до поліції звернулась 55-річна мешканка Чернігова, яку ошукали шахраї за аналогічною схемою. Жінка перейшла за невідомим посиланням в Інтернеті і під приводом «оформлення допомоги» нібито від відомої міжнародної організації вказала секретні дані своєї банківської картки. Невідомі зловмисники отримали доступ до її рахунків та зняли 37 тисяч гривень.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у рамках відкритих кримінальних провадженнях.