Факт-новини: оперативні сюжети

Захворюваність на COVID -19 набирає обертів

Featured Video Play Icon

Зростання рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію фіксується в Україні і Чернігів  не  виключення.

 Із 60 ліжок в інфекційному відділенні Чернігівської міської лікарні №2  на 31 серпня 2020  пацієнтами з COVID-19  заповнено 45. Повідомив на оперативній нараді у міській раді начальник профільного управління Владислав Кухар.

День на день не приходиться, але в середньому у Чернігові фіксують 7 захворювань на день. Минулої п`ятниці було 20. За час пандемії до апаратів штучної вентиляції легень підключали лише 3 пацієнтів, кисень отримувало більше.

Наразі розглядаєть питання про збільшення  кількості місць в інфекційному відділенні другої міської лікарні до 75, а на перспективу підготовки   відповідних  документів для того аби офіційно відкрити на базі Чернігівської міської лікарні №3  інфекційне відділення для прийому пацієнтів  другої хвилі. Відповідне доручення дав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко керівнику профільного управління . За результатами останніх двох тижнів  Чернігів потрапив до так званої жовтої зони за рівнем  захворюваності на коронавірусну інфекцію, – повідомив Владислав Кухар. Із трьох базових показників, а саме: кількості зайнятих ліжок, проведених тестувань та рівня захворюваності на сто тисяч населення, в обласному центрі, наразі, перевищення лише за останнім показником.