Новини

Загинули захищаючи Україну: на Чернігівщині попрощалися з двома Героями

Повернулися “на щиті”… 28 червня на Чернігівщині провели в останню путь двох воїнів-земляків, які загинули в боях за незалежність України.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: В Україну повернули тіла ще 51 полеглого захисника

На Корюківщині попрощалися з солдатом В’ячеславом Савицьким.

В’ячеслав народився 10 лютого 1998 року у селі Купчичі. Навчався у Спаській ЗОШ І-ІІІ ступенів, де закінчив 11 класів. У 2020 році закінчив Чернігівський державний технологічний університет. Протягом життя був лідером у спорті, захоплювався футболом, був одним із кращих захисників футбольної першості останніх років у складі аматорського ФК “Кудрівка” та разом з командою став чемпіоном Чернігівської та Київської областей.

Скромний, тихий, але цілеспрямований та бойовий хлопчина, який завжди був готовий прийти на допомогу – таким В’ячеслава пам’ятають рідні та друзі. Тож не дивно, що з початком повномасштабної війни, у червня 2022 року, молодик опинився у лавах оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2120 на посаді навідника та сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

На жаль, 8 червня під час виконання бойового завдання на Луганщині В’ячеслав Савицький  загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховали на місцевому кладовищі.

На Прилуччині сьогодні провели в останню путь солдата Юрія Чмута.

Він народився 6 червня 1984 року у селі Красний Колядин. Тут закінчив місцеву загальноосвітню школу, після чого опанував професію водія. Протягом 2002-2004 років проходив строкову військову службу, далі працював висотником-монтажником в організації “Структур” в місті Києві.

У листопаді 2022 року чоловік став до лав Захисників України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А0409 на посаді стрільця-снайпера та разом з побратимами мужньо боровся за вільне майбутнє українського народу. На жаль, 24 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині Юрій Чмут загинув. Попрощалися з воїном у його рідному селі, поховали на місцевому кладовищі.