Новини

Загинули в бою: на Чернігівщині попрощалися з трьома воїнами

У боротьбі за свободу та Незалежність України загинуло троє воїнів – Роман Бінєвський, Костянтин Опанасенко та Антон Белябля. Сьогодні на Чернігівщині їх провели в останню путь. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Рядовий Роман Бінєвський народився 2 січня 1979 року на Херсонщині. Дитинство та юність провів в смт Гродівка Донецької області. Тут закінчив місцеву середню школу, а після неї – Димитрівський учбово-курсовий комбінат за напрямом “гірник підземних установок”. Протягом життя Роман працював на шахті “Стаханова”.

Читайте також: У Чернігові попрощалися з воїном-земляком Владиславом Тітовичем

Останні 6 років чоловік разом з сім’єю проживав у Чернігові, тут працював на заводі з виготовлення котлів. Після початку повномасштабної війни став до лав Збройних Сил України та потрапив на службу до складу одного з підрозділів військової частини А1815 на посаду радіотелефоніста. Разом з побратимами він віддано боронив Батьківщину від загарбників. На жаль, 30 березня під час виконання бойового завдання на Донеччині Роман Бінєвський загинув.

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі “Яцево”.

У Ніжині в соборі Всіх Святих попрощалися з земляком – старшим солдатом Костянтином Опанасенком. Він народився у Вертіївці 10 листопада 1987 року. Тут закінчив місцеву середню школу, а у 2005 році вступив до Київського вищого професійного училища залізничного транспорту. Після його закінчення працював на залізниці, у 2018-му році здобув освіту у Вінницькому транспортному коледжі.

До оборонців Батьківщини чоловік долучився у квітні 2022 року. На службу потрапив до складу одного з підрозділів військової частини А4574 та протягом цих місяців віддано боронив Україну від ворожої навали. 6 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Костянтин отримав важкі поранення. Лікарі боролися за його життя, але 2 квітня серце воїна зупинилося назавжди.

Поховали воїна на кладовищі рідного села.

У селі Гучин Чернігівського району сьогодні провели в останню путь солдата Антона Белябля. Антон народився 27 грудня 1993 року. Він випускник Чернігівського вищого професійного училища №15.

Після закінчення навчання чоловік проходив строкову військову службу, а з січня 2017-го по серпень 2018-го року – службу у Державній кримінально-виконавчій службі України. Після подій 24 лютого долучився до лав оборонців Батьківщини та у складі одного з підрозділів військової частини А2120 мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України. На жаль, 26 березня під час виконання бойового завдання на Луганщині Антон Белябля загинув.

Попрощалися з захисником на його малій батьківщині, поховавши на кладовищі рідного села.