Новини

Як придбати ліки для лікування домашніх тварин – роз’яснення МОЗ

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України дали офіційне роз’яснення щодо відпуску рецептурних препаратів для лікування домашніх тварин.

Із впровадженням електронного рецепта список рецептурних ліків залишився незмінним. Тому жодних додаткових змін або обмежень щодо відпуску лікарських препаратів для тварин не передбачається, – ідеться в повідомленні пресслужби відомства.

Читайте також: Металеві гаражі на Савчука: в муніципалітеті вивчають законність встановлення конструкцій

Українці, як і раніше, можуть придбати ліки для своїх улюбленців у звичайній аптеці. Водночас відпуск ліків для тварин, як і раніше, здійснюється виключно за відповідним рецептом від фахівця-ветеринара.

У МОЗ зазначили, що така можливість передбачена і регулюється пунктом 5 Порядку відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів, затвердженого наказом МОЗ від 19.07.2005 № 360 (зі змінами).

Відповідно до зазначеної норми лікарські засоби (крім наркотичних (психотропних), отруйних або сильнодіючих лікарських засобів) можуть відпускатися з аптечних закладів за рецептами ветеринарних лікарів, якщо інше не визначено законодавством у сфері ветеринарної медицини.