Новини

Загинули в бою: Чернігівщина попрощалася з трьома Захисниками

На Чернігівщині 5 січня провели в останню путь трьох захисників України — Андрія Янченка, Станіслава Миленка та Сергія Рожка. Вони загинули під час виконання бойових завдань на Луганщині та Донеччині.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Старший сержант Андрій Янченко народився 24 січня 1979 року в селі Бахмач. Закінчив місцеву школу №4, тривалий час працював охоронцем у Києві.

До лав ЗСУ долучився у вересні цього року. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А4723 на посаді старшого стрільця-оператора механізованого відділення.

Загинув 5 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі малої батьківщини.

Молодший сержант Станіслав Миленко народився 15 січня 1996 року на Запоріжжі. Закінчив дев’ять класів школи у селі Світла Долина Запорізької області, після чого опанував професію столяра у Кам’янському училищі.

Строкову військову службу проходив у Запоріжжі, далі навчався у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. З 2021 року продовжив проходити військову службу за контрактом і з перших днів повномасштабної війни став на захист України.

Пройшов навчання на артилериста, після чого обороняв Чернігівщину. Далі вирушив боронити східні кордони держави у складі одного з підрозділів військової частини А4574 на посаді командира відділення-командира бойової машини.

Загинув 28 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у селі Покошичі Понорницької громади, де проживають його дружина та син.

Солдат Сергій Рожок народився 10 квітня 1981 року в селі Велика Загорівка на Чернігівщині. Отримав неповну середню освіту у місцевій загальноосвітній школі.

Після початку повномасштабної війни долучився до лав Захисників України. Служив на посаді гранатометника механізованого відділення одного з підрозділів військової частини А4007.

Загинув 28 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим та поховали його на кладовищі села Максимівка на Прилуччині.