ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Задимлення на Чернігівській ТЕЦ: чи була ситуація аварійною?

Featured Video Play Icon

Масштабне задимлення, яке містяни могли спостерігати надвечір суботи 29-го червня, було спричинено аварійною ситуацією на Чернігівський ТЕЦ – загорянням трансформатору струму. Під час загальноміської наради у муніципалітеті радник секретаря Чернігівської міської ради з питань теплопостачання Олексій Щербина зазначив, що це обладнання було пошкоджено росіянами у 2022-му році.

В зв’язку з обмеженим фінансуванням тоді його не було замінено. Протягом 15 хвилин ліквідовано було пожежу, діями персоналу було проведено оперативно всі відключення, які повинні були. І вже через півтори години об’єкт працював в штатному режимі, – повідомив радник секретаря Чернігівської міської ради з питань теплопостачання Олексій Щербина.

Вихід із ладу трансформатора, котрий було введено в експлуатацію 2011-го року, став приводом для спекулятивних дописів у соціальних мережах. Його почали пов’язувати із пристроєм, придбаним у 2022-му.  Водночас жодного зв’язку між обладнанням, що використовується вже майже 13 років і придбаним нещодавно – немає, наголосив Олександр Ломако.

Безвідповідальні, нерозумні шкідники вже почали писати в анонімних телеграм-каналах. А чому анонімних? Тому що відповідальності за цю маячню нема жодної. Що це той трансформатор, який місто купувало у 2022 році, це повна маячня, почули пояснення фахівця, що це трансформатор з 2011 року, він маленький і він, ну, це два інші, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

А ось підвищення шумового фону у Чернігові та часткове задимлення на Теплоелектроцентралі у неділю, 30-го червня, було пов’язано з технологічними процесами, зокрема регулювання суміші, що спалюється в повітря. Аварійної ситуації фахівці не зафіксували.