НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

За тиждень від COVID-19 померло 25 чернігівців

Featured Video Play Icon

За рівнем захворюваності на COVID-19  Чернігів вийшов на певне плато. Кількість госпіталізованих у межах 400 осіб. Але ситуація залишається досить критичною.

За рівнем госпіталізації область друга в Україні.

 Збільшення кількості інфікованих у Чернігові стало предметом детального обговорення на ранковій нараді у Чернігівського міського голови  у середу 21 квітня.

 При цьому озвучена офіційна статистика не зовсім відповідає масштабам поширення коронавірусу.  Бо наразі тестують лише тих, у кого є певні симптоми. Пересування контактних осіб  ніхто не відстежує і не контролює. Кількість тих, хто переносить COVID на ногах і без ускладнень, теж.

 А введені з 5 квітня жорсткі карантинні обмеження наразі відчутного ефекту не дали,- акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. 

Питання щодо подовження у Чернігові посилених карантинних заходів до 10 травня наразі залишається відкритим. З цим мають визначитися  до наступного вівторка.

Міський голова доручив провести зустріч з керівниками міських лікарень, почути їх думку  щодо оптимальності та ефективності карантинних заходів та комісійно, за участю усіх відповідальних служб, визначитися з подальшими рішеннями щодо їх подовження.