Факт-новини: оперативні сюжети

За покликом України

Featured Video Play Icon

14 березня в Україні відзначають День добровольця. Цього дня 2014 року 500 бійців Самооборони Майдану вирушили на полігон у Нових Петрівцях, аби потім сформувати перший добровольчий батальйон імені Кульчицького.

У Чернігові на Красній площі теж пройшли святкові урочистості, адже наше місто, незважаючи на скромні ресурси, змогло сформувати одразу три добровольчі підрозділи. Це батальйони територіальної оборони “Чернігів-1” і “Чернігів-2”, а також батальйон патрульної служби міліції “Чернігів”. Пам’ять бійців цих підрозділів, які загинули на війні, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Саме явище добровольчих збройних формувань військові пояснюють тим, що навесні 2014-го року, коли навіть міністр оборони України втік до Росії, просто записувати всіх бажаючих до лав Збройних Сил не було сенсу – потрібні були підрозділи, які знали своїх командирів і довіряли їм.

Два з трьох добровольчих формувань, створених у нашому місті, продовжують нести службу як окремі підрозділи, хоча і з дещо зміненими назвами – це 13-й окремий мотопіхотний батальйон та рота патрульної поліції особливого призначення “Чернігів”.