НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

За парти повернулися учні ще п’яти чернігівських шкіл

Featured Video Play Icon

Іще 5 чернігівських шкіл повернулися до очної форми навчання. Це 16, 28, 32, 33 та 34 загальноосвітні навчальні заклади. Управління освіти ЧМР постійно моніторить ситуацію із захворюваністю на COVID – 19 та вакцинацією працівників шкіл.

Чернігівська ЗОШ №33 – одна з найбільших у Чернігові, в якій навчається 1478 дітей. З 22 листопада тут відновили очне навчання для учнів 5 – 11 класів.

За словами директорки школи Лариси Лесун, із 113 вчителів не вакциновані лише 3. Тому вони відсторонені від роботи і один – 3-й клас на самоізоляції.

Учителька української мови та літератури Тетяна Фурс має 20-річний стаж роботи. Вона розуміє наскільки важливо навчати дітей в традиційній формі, а не в дистанційному режимі. Тому одна з перших пройшла повний курс вакцинації серед освітян.

У школі дотримуються певних карантинних обмежень, каже директорка Лариса Лесун. Обов’язкові миття та дезінфекція рук, а також масковий режим під час перерв для учнів 5 – 11 класів. На уроках учні знаходяться без масок. Цих правил мають дотримуватися всі школи Чернігова, наголошують в управлінні освіти. Нині з використанням технологій дистанційного навчання для дітей 5 – 11 класів залишаються працювати 6 закладів освіти.

За словами заступниці начальника управління освіти ЧМР Олени Горної, на COVID – 19 нині хворіє 25 учнів та 24 працівники шкіл. На самоізоляції перебуває 15 класів. Але в управлінні прогнозують позитивну динаміку щодо подальшої роботи закладів освіти. Вже 24 листопада за парти повернуться учні ЗОШ №3. А з початку наступного тижня відновлять звичний режим навчання іще деякі школи Чернігова.