Факт-новини: оперативні сюжети

За парти чи телефони

Featured Video Play Icon

Сядуть  діти 1 вересня за парти чи візьмуть в руки телефони та планшети? Це  буде залежати від того кольору, в який урядовці зафарбують Чернігівську область та місто, – повідомив на ранковій нараді начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.

Тож все  буде залежати від кількості хворих на COVID-19 по місту. При цьому у Чернігові, не зважають на можливу кольорову палітру регіону, продовжують планову підготовку освітніх закладів до початку навчального року.

-Ми сподіваємось на зважену позицію Міністрів, на те, що у нас буде звичайний режим навчання. Ми дуже на це сподіваємось. Дистанційне навчання це – велика біда для всіх. Ми готуємось до 1 вересня в стандартному режимі,- наголосив Владислав Атрошенко.

Як повідомив Василь Білогура, уже отримали 2845 заяв від батьків першокласників. На початок вересня очікується ще більша кількість.Для перших класів придбані нові парти,триває встановлення проекторів, завозиться дидактичне обладнання. При цьому залишається не вирішеним питання організації харчування дітей.

-Є вимоги Головного санітарного лікаря України щодо забезпечення організації харчування. Воно у шкільних їдальнях повинне бути із забезпеченням дистанції в 1,5 метри. Це досить складно, а подекуди неможливо. Навіть якщо змінимо потоки, зробимо асиметричні перерви, у великих навчальних закладах зможе харчуватися виключно початкова школа,- акцентував Василь Білогура.

 Як повідомив Василь Білогура, вивчається питання організації додаткових буфетів для старшокласників, а також  інші варіанти харчування дітей у школах. Для того аби зменшити скупчення учнів, пропонують запускати дітей до закладів через різні входи. Владислав Атрошенко  доручив начальнику управління охорони здоров’я міської ради допомогти освітянам провести всі організаційні роботи з дотримання санітарних обмежень та рекомендацій профільного Міністерства.