НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

За 25 % до епідпорогу

Featured Video Play Icon

Україна знову розфарбована у кольори адаптивного карантину по COVID -19. Три області наразі у червоній, дев’ять – у помаранчевій,  решта , у тому числі у Чернігівщина – у жовтій зоні.

 В регіоні розпочалася вакцинація. Уже щеплено 199 медичних працівників. Проінформувала на ранковій нараді  2 березня заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець:

«В цілому по Україні відбувається поширення захворюваності. Йде воно із західних областей. У Чернігові зростає середньодобова кількість хворих. Зараз 159 осіб на стаціонарі, тиждень тому було 134. Хворі поступають у тяжких станах. На кисні – 80, двоє на ШВЛ. Кисневі  ліжка заповнені на  24, 7 %»

«Прохання без паніки. Звернутися до чернігівців, плюс провести  перевірку ринків, підприємств щодо дотримання заходів карантинної безпеки. Цей напрямок треба посилити. Йдеться про те , щоб ми знову не оголосили локдаун і не зупинили економіку» -акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Лижний сезон у Карпатах запустив нову хвилю коронавірусу, – вважає мер. При цьому Владислав Атрошенко рекомендує більше орієнтуватися на дані по COVID-19 у Києві. Бо ми межуємо зі столицею, а чернігівці там працюють. Крім цього Чернігівщина наразі опинилася на межі епідпорогу по рівню сезонного поширення ГРВі та грипу.

  • У нас по Чернігівській області  зафіксований МОЗ епідпоріг у 75 % ,  25 % залишилося до порогу. По Чернігову більш позитивно. Запас 36, 8% , – повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець .

Офіційна статистика не завжди відповідає дійсності, – наголошує  мер. Він вважає, що варто  тут орієнтуватися на інші індикатори.

  • Офіційна цифра. Перехворіли на COVID в Україні 1 млн. Неофіційно – 15 млн. Люди хворіють вдома. Орієнтир, відсутність людей на роботі, дітей у школі. Якщо будуть відсутні в школі 20 % дітей, ми підходимо до епідпорогу. 25% – треба закривати школи, – підсумував Чернігівський міський голова.

За тиждень до канікул ніхто школи у Чернігові не закриватиме. Повідомили на нараді. А от медичні заклади на предмет пожежної безпеки кисневих станцій та балонів у  ковідних відділеннях міських лікарень ДСНС перевірятимуть.