Факт-новини: оперативні сюжети

З радістю інформуємо

Featured Video Play Icon

В останній тиждень січня захворюваність на коронавірус на Чернігівщині пішла на спад.

З 13-ї рейтингової позиції серед регіонів України область перемістилася на  16-у.

 Кількість нових випадків COVID-19  зменшилася  більш ніж удвічі у порівнянні з початком нового року, – повідомила на оперативній нараді 26 січня заступниця начальника управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради Ольга Малець.

Чернігів згідно з даними статистики  вкладається в граничні показники межі “помаранчевої” зони. В інфекційних відділеннях лікарень міста заповнено лише 160 ліжок із 430 наявних. Тож запас міцності у медичних закладах наразі достатній,- акцентували виступаючі.

–  Можна зробити висновок  такий, що все – таки повноваження по обмеженню заходів треба передавати на місця. Усі керівники відповідальні і приймали б рішення  в залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні, місті.  Локдаун приніс колосальну шкоду економіці, окремим сім’ям, підприємцям,а їх мільйони, – акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Аби зберегти стабільність ситуації міський голова закликав чернігівців носити маски, мити руку та уникати скупчень. У той же час , як повідомив головний освітянин Чернігова, з понеділка діти повернулися до школи. 25 січня з різних причин на уроках були відсутні 1289 дітей, це – 4, 3 % від загальної кількості учнів, – повідомив  керівник профільного управління ЧМР Василь Білогура.

Наразі в кожній школі  відпрацьовуються питання дотримання  карантинних заходів.

Нагадаємо, навчальні заклади дещо змінили розклади занять аби зменшити навантаження на громадський транспорт, який і далі  перевозить обмежену кількість пасажирів.