Факт-новини: оперативні сюжети

З 5 травня відновили роботу садочки і початкова ланка шкіл

Featured Video Play Icon

Аліна та Андрій Черненки з нетерпінням очікували, коли ж нарешті відновить свою роботу дошкільний навчальний заклад, адже обоє працюють. І ось нарешті 5 травня це стало можливим.

З 5 травня запрацювали не лише садочки, а й початкова ланка шкіл.

У першій спеціалізованій ЗОШ з поглибленим вивченням іноземних мов відновили навчання в повному обсязі. Знову проводять уроки фізкультури, інформатики та мистецтва. 5 травня до закладу прийшло 17 класів початкової школи.  

На навчання діти повернулися із дотриманням усіх карантинних норм. Температурний скринінг, масковий режим обов’язкові. Відтепер у заклади можуть заходити батьки. Це виконується згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України.

У  Чернігові  налічується 12 тисяч 338 учнів 1 – 4 класів. 5 травня до початкових шкіл повернулося на навчання понад 10 тисяч дітей. В дошкільні навчальні заклади прийшло 46 % дітей від загальної кількості.  

Садочки також дотримуються всіх карантинних заходів. Кожні 4 години проводиться термометрія, групи провітрюються. дітей приймають на вулиці. Багато часу вони  проводять на свіжому повітрі.Температура в приміщеннях контролюється. Наприклад, дошкільний навчальний заклад №1 робить усе. щоб діти тут не змерзли.

Протягом місяця діти не відвідували садочки. а школи –  понад місяць. Навчальний рік в закладах загальної середньої освіти планують завершити 4 червня.