Новини

З 21 травня відкривається сезон рибальства на Десні



20 травня останній день обмежень, пов’язаних з нерестовим періодом у всіх річках в кореневих водах Чернігівщини, в тому числі на р. Десна.

Про це повідомляє любителям риболовлі Чернігівський рибоохоронний патруль.

«Нагадуємо, що у цей період на річках дозволяється вилов риби громадянам з берега та човна (без мотора), вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби становить 3 кг за добу (за винятком  випадків,  коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову).

Підводне полювання дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Мінімальний розмір риби дозволений до вилову: сом – 70 см, судак – 42 см, білий амур, товстолоб – 40 см, сазан, щука – 35 см, лящ – 32 см, білизна – 30 см, в’язь – 28 см, короп – 25 см, головень, чехоня – 24 см, синець – 22 см, лин – 20 см, плітка – 18 см тощо.

При недотриманні вимог Правил любительського та спортивного рибальства порушники відшкодовуватимуть збитки за кожен екземпляр незаконно добутої риби»,- мовиться в повідомленні.