Новини

66 тисяч гривень сплатить житель Чернігівщини за незаконну риболовлю

17 липня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.
Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

На озері поблизу с. Самійлівка Кіптівської громади виявлено порушника, який рибалив з човна за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки простої.

В протизаконний спосіб порушник добув 39 екз. риби: карась сріблястий – 33 екз., окунь – 3 екз; плітка – 3 екз.
Збитки, завдані рибному господарству України, склали 66351 грн.

Браконьєром виявися житель с. Вовчок Кіптівської громади.
На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група РУП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, заборонене знаряддя лову та гумовий човен вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).