Новини

8 тисяч штук молоді карася сріблястого: рибоохоронний патруль рятує риб з пересихаючих водойм

За останні 5 днів Чернігівський рибоохоронний патруль врятував понад 8 тис.екз. молоді карася сріблястого.

Після найбільшого паводку за останні 10 років, який був зафіксований в цьому році на Чернігівщині, вода почала поступово сходити. Підтоплені ділянки в заплавах річок та поблизу озер, з підняттям температури повітря, почали пересихати, що спричинило загрозу для риби, яка віднерестилася та дала потомство на цих ділянках.

20 липня з пересихаючих водойм поблизу смт Сосниця виловлено та перевезено до озера поблизу с. Змінтів понад 3 000 екз. молоді карася сріблястого.

24 липня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Корюківського району було виявлено пересихаючу водойму, в якій знаходилась велика кількість малька карася сріблястого.

З метою недопущення гибелі риби, інспектори власноруч виловили та перевезли до озера «Прикал», поблизу с. Червоні Луки Менської громади, понад 5 000 екз. молоді карася сріблястого.

Чернігівський рибоохоронний патруль продовжує моніторити ситуацію на водоймах області. Водночас закликає всіх, кому небайдужа доля мешканців наших водойм, приєднуватися до моніторингу стану водойм для запобігання фактів загибелі риби.

Про факти браконьєрства та факти загибелі або задухи риби просять повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

За інформацією Чернігівського рибоохоронного патруля.