Факт-новини: оперативні сюжети

Ювілей “Поліського оберегу”. Кому допоміг благодійний фонд за 10 років?

Featured Video Play Icon

  Вікторія Маляренко з сином Богданом нещодавно брали участь в акції “Здійснимо дитячу мрію разом”. Позитивні емоції і можливість відчути себе частиною суспільства – ось що для неї важливо, зізнається Вікторія.

Нескінченний ланцюжок добрих справ від благодійного фонду “Поліський оберіг” триває вже 10 років. Його засновник,Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, привітав друзів, активістів, волонтерів, які протягом цього часу реалізували не одну сотню соціальних ініціатив. Завдяки їм багато людей отримали допомогу і підтримку.

“Поліський оберіг” допомагав нашій армії на початку російсько-української війни, мільйони гривень були спрямовані на амуніцією, харчування бійців і військове обладнання. В школах встановлювали комп’ютерні класи, в парках – іменні дитячі майданчики. Ріпкінську громаду і благодійний фонд пов’язують давні стосунки.

Медичне обстеження для мешканців сіл, особливо з глибинки, дуже цінне. Сотням людей своєчасно поставлений діагноз врятував не лише здоров’я, а й життя.

Саме програми, пов’язані з медициною і допомогою літнім людям, стали пам’ятними і для Владислава Атрошенка. Він мріє про фонд допомоги онкохворим дітям, який об’єднає всіх небайдужих людей і меценатів. Вдихнути нове життя в “Поліський оберіг” та реалізувати інші плани і проекти фонду тепер має Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради, в руки якого цього дня Владислав Атрошенко передав фонд.

Олександр Ломако повідомив, що в 2022 році благодійний фонд започатковує нові проєкти, спрямовані на соціальний захист людей, один з них соціальна програма “Рука допомоги”.

Під час зустрічі представили нових координаторів благодійного фонду, який розширив свою географію. Ними стали голови ОТГ, депутати місцевих рад.