НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Через хоспісне відділення в Чернігові проходить близько 500 пацієнтів за рік

Featured Video Play Icon

«Якщо людину неможливо вилікувати, це не означає, що ій неможливо допомогти» – таким є сенс паліативної хоспісної допомоги, яку надають в єдиному у Чернігові відділенні «Хоспіс» , що функціонує на базі Комунального некомерційного закладу «Чернігівська міська лікарня №4». 11 липня відділення святкує 10-річчя. Працює воно за рахунок коштів міського бюджету. Національна Служба Здоров’я України також частково сплачує послуги, допомагають благодійники. За час існування тут багато чого змінилося. Починалося все з 15 ліжок, нині тут їх – 50, нові й просторі палати, відремонтовані коридори, сучасне медичне обладнання, є кімнати для відпочинку та отримання духовної та релігійної підтримки. Словом, створене все необхідне, аби пацієнт знаходився в комфортних умовах.

Кваліфікований медперсонал цілодобово забезпечує необхідну фізіологічну, психологічну і моральну підтримку пацієнтам. Тут намагаються зберегти життя людині якомога довше, задля цього роблять все, аби хворий почував себе, як удома.

Хоспісне відділення тісно співпрацює з неврологічним, саме сюди на реабілітацію для максимального відновлення потраплять пацієнти, які змогли подолати критичний стан.

Протягом року хоспісне відділення приймає близько 500 пацієнтів,10 відсотків з них після належного догляду та лікування йдуть на реабілітацію, відчувають покращення і продовжують жити.