НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Яскравий калейдоскоп талантів у Чернігові

Featured Video Play Icon

18-19 вересня в нашому місті проходило одразу чотири масштабні творчі фестивалі: “Яскрава симфонія Сіверщини”, “Імпреза над Десною”, “Яскрава країна у Чернігові” та “Chernihiv. Urban day”.

Перша музична школа імені Вільконського приймала оркестри, інструментальні колективи та сольних виконавців.

Виступ київського “Сувеніру” викликав буквально шквал емоцій у професійного журі.

Звичайно рівень виконавської майстерності учасників “Яскравої симфонії Сіверщини” різний, але в цьому і є суть фестивалю-конкурсу – це можливість надихатися, вчитися у кращих.

Приїхала на фестиваль і потужна китайська делегація. Це студенти, які навчаються в музичних академіях нашої країни. У Чернігові вони демонстрували свої знання української музики та пісенної творчості.

Вперше у Чернігові відбувся всеукраїнський відкритий театральний фестиваль “Імпреза над Десною”. На один день сцена Центру культури і мистецтв на Шерстянці стала театральною.

Дитячі аматорські колективи з Києва, Конотопа, Чернігова та Запоріжжя ділилися своїм мистецтвом. Юні актори, звичайно, хвилювалися, адже не просто виступали перед своїм, домашнім, звичним глядачем, їм потрібно було вразити журі.

Гарячою була конкурсна програма і у хореографічних колективів, які зібралися в міському палаці культури. Не зважаючи на значну перерву у тренуваннях під час літніх канікул і минулі карантини, танцори показали достатньо високий рівень.

Яскрава країна вже 12 років проводить творчий фестиваль у Чернігові і вперше так масштабно. Традиційно захід присвячено до дня міста. Святкова атмосфера панувала і на конкусних майданчиках, всі учасники виклалися на повну.

Щодо переможців, одразу декілька гран-прі повезли додому оркестрові колективи: київський “Сувенір”, чернігівські “Соколики” та рівненська “Олександрія”.

Серед театральних колективів журі визнало кращими студію “Зерно” з Києва.

В хореографічному конкурсі гран-прі фестивалю дісталося чернігівському “Мірідансу”. Урбан дей – Папа денс з Києва.

Вокал – чернігівець Даніїл Буряк вихованець театру пісні “Забава”.