Факт-новини: оперативні сюжети

Яр у Березовому гаю. Як працюють нові водовідвідні споруди?

Featured Video Play Icon

Мешканка будинку 154, що по вулиці Генерала Пухова Валентина ділиться враженнями. Каже, сьогодні можна спати спокійно – в Березовому гаю побудували дві водовідвідні споруди. Відтак це має стримати розмивання яру. Адже до цього через природний стік води рівчак розростався і це загрожувало підтопленню найближчих будинків.

Проблему відчували роками, кажуть мешканці житлового сектору. Краї рівчака з кожною зливою розмивалися все більше. Від цього страждали підвальні приміщення будинків. Люди почали звертатися за допомогою до влади.

Будівництво двох водовідводних споруд розпочалося в листопаді й тривало до кінця минулого року. Їх головне завдання – гасіння швидкості потоку дощових вод, що надходять з боку будинків та з території парку.

Ливнівка має зупинити дощовий потік, гасити швидкість води, що розмиває схил яру, каже речниця управління ЖКГ Тетяна Корж. Нині проектні рішення виконані, виконавець робіт – ТОВ «УТБ – інжиніринг». Водовідводи показали себе в дії навіть до завершення робіт, каже головний інженер Ігор Райхіль. Але виконувати роботу будівельникам було непросто.

В рамках проєкту проведено й заміну зливової мережі від ДНЗ №4, що знаходиться поруч.

Завідувачка ДНЗ №4 Алла Дока розповідає, у садочку під час ремонтів каналізаційної системи в підвальному приміщенні були виявлені системні підмивання грунту. Проаналізувавши причину, працівники виявили, що ливнівка за межами закладу не працювала так, як слід.

Загалом на вирішення проблеми яру в Березовому гаю та переобладнання зливової каналізації від дитячого садка обійшлося місту в понад мільйон гривень.