Факт-новини: оперативні сюжети

Якою буде доля недобудови на розі Київської та П’ятницької?

Featured Video Play Icon

Історія протистоянь  у 13 років. Саме стільки триває епопея з наміром корпорації  «Проун»  збудувати меблевий магазин на розі вулиць Київської та П’ятницької. На архівних кадрах 2008-го мешканці прилеглого будинку повалили паркан біля майбутньої новобудови. Люди скаржилися на тріщини , які були на їх будинку, боялися , що  будівництво спровокує наступні руйнації та проблеми. Незважаючи на  протести  замовник все ж таки розпочав роботи, але далі каркасу так і не просунувся.  Тут мав бути магазин  загальною площею близько 670 метрів квадратних. А сьогодні це – захаращена територія. Але корпорація усі ці роки вправно сплачувала орендну плату за землю, а нещодавно вийшла з пропозицією про будівництво поряд з магазином житлового будинку.

На червневій сесії Чернігівської міської ради з цього приводу відбулося жваве обговорення за участю усіх зацікавлених сторін. Мешканці були налаштовані категорично. Консенсусу не знайшли. Тепер це питання в чергове розглядатимуть  26 серпня на Пленарному засіданні Чернігівської міської ради 8-го скликання. Під час погоджувальної ради очільник міста висловив  щодо цього майданчика свою позицію. Владислав Атрошенко вважає , що  у цій локації більш доцільним буде  сквер.

Чернігівський міський голова  запропонував депутатам провести дискусії з цього питання на засіданні профільних комісій аби  вийти на сесію уже зі зваженим рішенням.

Якщо депутати  не подовжать корпорації  дію договору оренди земельної ділянки, вирішення цього питання може затягнутися, бо у замовника проекту є право звертатися до суду, – підсумував Владислав Атрошенко.