НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Які питання розглянуть депутати ЧМР на березневій сесії

Featured Video Play Icon

Порядок денний шостої сесії Чернігівської міської ради 8 скликання затвердили на погоджувальній раді. Відкриється вона 25 березня о 9 ранку.

– Чесно кажучи, з досвіду п’яти з половиною років роботи це, можливо, найменш дискусійний порядок денний. Усі питання можна охарактеризувати як робочі і технічні, – акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Загалом близько 23 питань. Міський голова прокоментував  проєкти , які будуть розглядатися  та зупинився коротко на окремих з них.

  • Перше питання – щодо продовження на 2021 рік минулорічної  Програми підтримки та розвитку КП «Телерадіоагентство «Новий Чернігів» Чернігівської міської ради. Антимонопольний комітет досі розглядає дотримання антимонопольного законодавства при фінансуванні підприємства. На період розгляду дія програми 2021 року неможлива, тож для того, щоб зараз усе-таки можна було виплачувати працівникам ТРА зарплату, приймається таке процедурне рішення. Друге і третє питання порядку денного стосуватимуться звільнення та призначення керівника комунального телеканалу. Ольга Капустян, яка очолювала його майже 26 років, подала заяву про припинення своєї роботи. Новим керівником пропонується призначити  журналістку Наталію Левочко. Має бажання і досвід, – так прокоментував перші три питання порядку денного міський голова Владислав Атрошенко.

На пленарне засідання також виноситься питання надання щодо  спеціального дозволу ТОВ «ДП Чернігів Екоінвест» на користування надрами. Йдеться про видобування пісків по р. Десна на північ від о. Телячий. Також  запропоновані зміни до Положення по ЖКГ , інцест програма АТ «Облтеплокомуненерго» в сфері теплопостачання на 2021 рік.

На Пленарному засіданні розглянуть низку земельних , бюджетних та інших суто організаційних та технічних питань.