Факт-новини: оперативні сюжети

Як змінився набір до 10 класів цього року?

Featured Video Play Icon

   До 15 червня триватиме набір до 10 класів, які в наступному навчальному році стануть профільними. У Чернігові реалізують наступний етап реформи Нової української школи. Нагадаємо, 1 та 12 школа 15 і 22 ліцей не набирають перші класи, натомість сюди прийматимуть на навчання випускників 9 класів з усього міста. Так чернігівська середня загальноосвітня школа №1 з поглибленим вивченням іноземних мов на наступний учбовий рік планує набрати 6 десятих класів.

Цього року у нашому місті з 9 класів випустилося 2509 учнів. За словами заступниці начальника управління освіти ЧМР Олени Горної на набір 10 класів виділено 1900 місць. За статистикою попередніх років близько 700 дітей зазвичай продовжують навчання в інших закладах освіти. Для вступу необхідно надати заяву батьків про зарахування дитини до профільного класу, копію свідоцтва про народження, медичну довідку, а також документ про освіту.

Конкурс проходитиме з 15 до 29 червня. Ним передбачається написання учнями контрольних робіт з профільних предметів, які дадуть змогу їм перейти до 10 класу. Зарахування відбудеться не пізніше 30 червня. Кількість профільних класів та вільних місць можна побачити на сайті управління освіти міської ради у розділі “Профільна загальна середня освіта”.