НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Як вберегти дитину від небезпечного «челенджу»?

Featured Video Play Icon

Цікавий квест чи челендж може обернутися на трагедію. Як це сталося днями у Боярці, де дві семикласниці наковтались пігулок заради “хайпу” в інтернеті. Чернігівка Олена про ситуацію у Боярці дізналась з новин. Вона мати двох дочок, одна з них навчається у сьомому класі.

Своїх дітей Олена змалечку вчить бути обережними з соцмережами. Дочка Олени Ліза про трагічний досвід своїх однолітків чує не вперше.

Дві семикласниці з Боярки, за словами очевидців, самогубцями аж ніяк не були. За однією з версій слідства, дівчата брали участь в одному з так званних “челенджів” у соцмережах. Завданням було проковтнути 40 пігулок спазмалітиків і подивитись, що буде далі. Школярки виконали це у туалеті свого навчального закладу. Врятувати вдалось лише одну. Вчителі і шкільні психологи розмовляють з дітьми, наводять подібні ситуації у приклад, і радять батькам налагоджувати з дітьми довірливі стосунки.

Тож, як вберегти дітей від небезпеки в соцмережах? Психологи кажуть, ні в якому разі не намагатися погрозами і заборонами лякати дитину. Натомість необхідно якомога частіше приділяти увагу дітям, цікавитись їх інтересами та вчити відповідальності за свої дії.

Небезпеку соцмереж не варто недооцінювати. Ситуація у Боярці не перша, і нажаль, не остання. Проте в силах батьків запобігти і уберегти свою дитину. Психологи наголошують, для цього потрібно приділяти їй увагу і будувати довірливі стосунки.