НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Як мешканці будинку в Чернігові намагаються змінити управителя

Featured Video Play Icon

Доведені  до відчаю мешканці  будинку 21 по пр. Перемоги у Чернігові відстоюють своє право на визначення управляючої компанії, яка буде опікуватися  комунальними питаннями їх багатоповерхівки. У серпні 2006 року їх будинок  згідно з рішенням Чернігівської міської ради № 213 за згодою їх ЖЕКу, а це ” Чернігівоблагропромбуд”, передали  у комунальну власність міської ради.  Але через певний час   ЖКП “Чернігівоблагропромбуд” знову почало обслуговувати цей будинок і відповідно збирати за це кошти з його мешканців і не тільки. Вони передали дах багатоповерхівки  і частину прилеглої території в оренду.  За цей час будинок дійшов критичного стану.

У підвалі стояла вода, дах протікав, частиною земельної ділянки, по якій проходить теплотраса та водогін,  користується приватна структура, яка там розмістила свої прибудови. Люди бояться, що  не сьогодні-завтра  у разі аварійної ситуації, залишаться  взагалі  без води і тепла, – розповідає  мешканець будинку Микола Степанець. Враховуючи ці проблеми, вони зібрали збори і вирішили перейти під управління комунального підприємства “Новозаводське”. 

З лютого 2020 року   КП ” Новозаводське” взяло цей будинок під свою опіку. Зробили опалубку – вода у підвал не затікає, а на першому поверсі немає плісняви, – розповідають мешканці. Звичайно, усі проблеми  вирішити не встигли, але зроблено багато і люди вдячні новому управителю.

При цьому колишній управитель не погодився з рішенням мешканців і звернувся до суду аби силою закріпити свої права  на управління цим будинком за своєю компанією. Справу розглядали у Новозаводському районному суді. До участі у засіданні представників будинку  не допустили.

 Наразі питання  щодо того , хто є управителем  будинку 21 по  проспекту Перемоги  буде вирішуватися в Апеляційному суді Чернігова. Його мешканці  сподіваються цього разу  на засідання потрапити і відстояти своє право обирати управителя.