Факт-новини: оперативні сюжети

Як чернігівці допомагають Юлі Скорик

Featured Video Play Icon

Мальовнича атмосфера древнього Валу заграла новими барвами на благодійному концерті на підтримку Юлі Скорик. Багато небайдужих  чернігівців відгукнулись на заклик про допомогу маленькій дівчинці, яка має рідку генетичну хворобу і потребує термінової операції. Тільки під час цього концерту зібрали більше 3 тисяч євро, багато людей перераховували гроші на банківські реквізити мами Юлі.

Юля Скорик  наразі перебуває на лікуванні у Львові. Як зазначила представниця сім’ї Скорик  Олена Вальковець, залишилось зібрати 67 тисяч євро на операцію.

У програмі благодійного концерту на Валу взяли участь відомі чернігівські виконавці, музичні гурти “Jam Bubble Band” та “Маяковський band”, гравці Ліги Сміху – команда “Сім’я”, народна артистка України – Марина Гончаренко. Підтримати Юлю   прийшли і народні майстри.  На ярмарку виробів ручної роботи, який тривав  протягом концерту, відбувався аукціон та різноманітні майстер-класи.

Співак Ігор Хонін радіє, що  відгукнулося так багато небайдужих чернігівців.  Каже, був вражений тим, що до цієї справи долучилися навіть політичні сили, які між собою не товаришують. Горе родини об’єднало людей, каже співак.

Директорка реабілітаційного центру Регіна Гусак розповіла, що знає Юлю з першого класу як активну, життєрадісну дитину. Сподівається, дитина  продовжить навчатися, спілкуватися і дружити  з однолітками.

Організатори зв’язалися по скайпу з мамою дівчинки, Іриною Скорик. За її словами,  стан Юлі трохи покращився, вона може піднімати руки та сидіти. Ірина, дізнавшись про благодійну акцію у Чернігові,   подякувала всім небайдужим людям  за допомогу.    «Вже й біда не здається такою бідою. Навіть полегшало, якщо чесно», – зізналася мама дівчинки. Концерт тривав до десятої  вечора. Збір коштів  продовжується.