НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Вже третій день Чернігів перебуває у “червоній” епідемічній зоні

Новий Чернігів

Щодня управління Держпродспоживслужби разом з  поліцією  перевіряють, як чернігівці  дотримуються карантинних норм та  виконують постанови головного державного санітарного лікаря України.

Впровадження такого рівня епідемічної небезпеки передбачає введення додаткових карантинних заходів, зокрема, недопуск у приміщення підприємств громадського харчування. Щоденно обстежується близько 30-40 об’єктів.

Закладам громадського харчування дозволяється забезпечувати адресну доставку та працювати на винос. Окрім того, заборонена робота підприємств торгівлі, які не мають в складі свого асортименту 60% продуктів харчування, ліків та побутової хімії. Заступник начальника Чернігівського головного управління Держпродспоживслужби Павло Моргацький розповів детальніше як виконуються такі  перевірки:

«Спільно з органами поліції формується мобільна бригада, котра виїжджає по місту. Буквально позавчора це був центр міста, були практично всі обстежені. Подекуди в рідких випадках суб’єкти господарювання не дотримувалися. Їм робилося зауваження і такі об’єкти беруться на замітку. На сьогоднішній день вже підготовлені накази направлення, за якими будуть проводитися санітарні обстеження. У випадку виявлення порушення можливо складання протоколу».

Протокол про порушення карантину  передбачає штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень, котрий стягується за рішенням суду. З початку локдауну десять закладів громадського харчування вже отримали попередження,  протоколів ще не було.