Факт-новини: оперативні сюжети

Виставка літописів

Featured Video Play Icon

“Літописи козацької доби – безцінне джерело історії”. 9 жовтня у Чернігівському обласному історичному музеї імені Василя Тарновського відкрили виставку до дня козацтва. До експозиції увійшли класичні пам’ятки української історіографії. Виставлено козацькі літописи, які датуються другою половиною 18 століття.

Літопис гадяцького полковника Григорія Граб’янки – ще одна унікальна пам’ятка козацької історичної думки. Він охоплює події від найдавніших часів до 1709 року.

Автори літописів в деталях передають дух козацької державності та палкий патріотизм. Одним з цікавих експонатів на цій виставці є закладна дошка Покровської Церкви з унікальним зображенням  ікони Покрови з села Синявка, Менського району, яка датується 4 жовтня 1706 роком. Виставка приурочена до пам’ятних дат: 350 років від дня народження Самійла Величка – відомого літописця і власне 300 років від дня написання його літопису.

Виставка “Літописи козацької доби” триватиме два тижні у Чернігівському обласному історичному музеї імені Василя Тарновського.