НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Викритому СБУ проросійському пропагандисту повідомлено про підозру

Featured Video Play Icon

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області завершили досудове розслідування стосовно іноземного громадянина, який поширював через Інтернет матеріали з пропагандою війни. Повідомляє Прес-група Управління СБ України .

Досудовим слідством встановлено, що громадянин однієї з пострадянських країн, який проживає в нашій державі, поширював через Інтернет матеріали, які містять заклики до агресивної війни РФ проти України, або до розв’язування воєнного конфлікту та їх пропаганди. Крім того, агітатор займався активним пошуком спільників та однодумців для залучення до пропагандистських заходів. Також встановлено, що фігурант кримінального провадження належав до одного з радикальних неорелігійних угруповань, яке було створено на території РФ.

Під час проведення слідчих дій у зловмисника було вилучено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності та вогнепальну зброю без відповідних дозвільних документів.

Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 436 (пропаганда війни) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.