Факт-новини: оперативні сюжети

Нападали і грабували пенсіонерів

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині  поліція викрила розбійницьку групу, яка відбирала гроші у  пенсіонерів. Правоохоронці вийшли на слід зловмисників у ході роботи над розкриттям нападу на мешканця містечка Батурин у Бахмацькому районі. Цей злочин стався у середині листопада.

79-річний потерпілий розповів поліцейським, що незнайомці в масках вдерлися до помешкання пенсіонера та завдали йому тілесних ушкоджень, після чого зв’язали господаря. Розбійники заволоділи заощадженнями потерпілого у сумі близько 100 тисяч гривень та 800 американських доларів, нагородами та деякими цінностями. Після втечі нападників побитий пенсіонер за годину зумів звільнитись від мотузки і зателефонував рідним. Вони й викликали поліцію та лікарів.

Слідчо-оперативна група провела  комплекс заходів, у результаті  яких  встановила   особи ймовірних нападників,  38-річного і 23-річного чоловіків, не місцевих. Поліцейські провели у підозрюваних низку санкціонованих обшуків.

  Правоохоронці вилучили частину розбійницької здобичі, зокрема гроші, яких лишилося менше 10 тисяч гривень, та золоті монети. Також вилучено автівку зловмисників і два предмети, схожі на пістолет і револьвер, обидва з набоями. Зброю поліцейські направили на експертне дослідження. Наразі  зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.  Триває слідство. Правоохоронці перевіряють інформацію про причетність їх до інших аналогічних нападів на літніх людей.