Новини

Викрали з картки майже 1 млн гривень: поліцейські Чернігова затримали організовану злочинну групу


Співробітники карного розшуку поліції Чернігівщини у взаємодії зі колегами з низки оперативних служб викрили організовану злочину групу, яка понад рік готувала злочин та зрештою обікрала подружжя чернігівців на понад 900 тисяч гривень.
Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: МВА не погоджуватиме рішення позачергової сесії – Олександр Ломако

22 листопада до Чернігівського райуправління поліції звернулася жінка, яка повідомила, що з сімейного банківського рахунку в незрозумілий спосіб зникли кошти в сумі понад 900 тисяч гривень. Заявниця наголосила, що її чоловік – моряк і нині у плаванні, а вона не передавала будь-кому пін-код, пароль або іншу конфіденційну банківську інформацію.

До роботи з розкриття злочину взялися оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини та кримінальної поліції Чернігівського райуправління, із залученням фахівців з відділу кримінального аналізу.

В результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до крадіжки причетні двоє киян, віком 27 та 22 роки. Причому роль організатора і натхненника відіграв молодший з них.

Молодик пояснив, що до злочину він готувався понад рік: здобував конфіденційну інформацію про банківські рахунки громадян, де зберігаються значні суми коштів, та підшукував способи отримати доступ до банківських аккаунтів потенційних потерпілих.

У помешканнях фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, у ході яких виявлено та вилучено банківські картки, мобільні телефони та іншу комп’ютерну техніку, а також майже 150 тисяч гривень готівкою. Ще 350 тис. гривень, здобутих злочинним шляхом, перебувають на заморожених банківських рахунках, а частину здобичі в еквіваленті 4 тисяч доларів США зловмисники розмістили на крипто-гаманці. Решту грошей, як пояснили молодики, вони витратили на власні потреби.

Наразі обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури повідомили їм про підозри за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють можливу причетність фігурантів до інших кримінальних правопорушень на території України.