Факт-новини: оперативні сюжети

Вифлеємський вогонь миру запалав у Чернігові

Featured Video Play Icon

24 грудня напередодні новорічних та Різдвяних свят представники міського осередку національної організації скаутів України «Пласт» передали в міську раду символ злагоди, добра та благополуччя.

Традиція поширення пластунами символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа, існує у світі з 1984 року , пішла ініціатива від австрійців, які беруть вогонь з Вифлеєму, а потім передають його по осередкаміх в усьому світі. До України вогонь вперше привезли у 1992- му. Чернігівський осередок скаутів участь у такому заході бере вперше. Символ духовного єднання та підтримки – вогонь миру – представники «Пласту» з рук в руки передали секретарю Чернігівської міської ради Олександру Ломако.

Олександр Ломако, приймаючи благодатний вогонь, подякував скаутам та побажав віри, злагоди, миру та добра.

Міський голова Владислав Атрошенко також зустрівся з пластунами. Він побажав усім представникам об’єднання веселих новорічних та різдвяних свят, а також миру та міцного здоров’я. Крім міської ради, чернігівські скаути передали вогонь до військових частин області , на Чорнобильську атомну електростанцію. В найближчі дні він запалає в усіх церквах міста. Це робитимуть для того, аби кожен мешканець обласного центру мав можливість прийти до храму , запалити свічку і принести благодатний вогонь додому.