Новини

Жителів прикордонних районів Чернігівщини та Сумщини закликають евакуюватися

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв закликав жителів прикордонних районів Сумської й Чернігівської областей евакуюватися. Щодня російські терористи завдають ударів, а також залучають диверсійні групи в цих районах.

Про це Сергій Наєв повідомив у Facebook. 

Читайте також: Ворог обстріляв три громади на Чернігівщині: били з мінометів та гранатометів

Війна з росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням. В прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (так як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану, – зазначив Наєв.

За його словами, противник щодня наносить по цим територіям вогневе ураження. Росіяни використовують різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи.

Він підкреслив, що кордон на півночі – це “лінія зіткнення з ворогом зі всіма притаманними їй бойовими діями”, тому “бойові дії можуть призвести до загибелі як цивільних, так і військових людей, взяття їх в полон та руйнування цілих прикордонних сіл та міст”.

Перебування поблизу кордону з росією є небезпечним, тому необхідно евакуюватися.

Нагадаємо, ворог щодня обстрілює прикордонні громади Чернігівщини. Минулої доби під мінометним вогнем опинилися два села Новгород-Сіверської громади.