НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Вшанування героїв

Featured Video Play Icon

14 жовтня Україна відзначає – День захисника вітчизни. У народі це свято отримало назву Козацької Покрови, бо в цей день вшановують українських козаків та вояків, які і зараз оберігають мирне небо над рідним Черніговом. У переддень державного свята, представники міської влади та небайдужі чернігівці зібрались у сквері імені Попудренка, щоб вшанувати загиблих воїнів. Тут, в одній локації, герої кількох поколінь та епох: вояки другої світової, учасники АТО та ООС , а також Герої Небесної Сотні.

Настоятель Катерининської церкви, отець Роман разом з іншими священнослужителями відслужили молебень, під час якого вшанували полеглих у боях воїнів.

Володимир Мироненко вважає, що головний чоловічий обов’язок – захищати свою Батьківщину. Він був добровольцем у першій ротації та захищав міста Лисичанськ, Сєверодонецьк.

Після урочистостей у сквері імені Попудренка відкрили документальну виставку “Проти Голіафа”. Вона про історію чоловіків та жінок, що кинули виклик тоталітаризму, та до останнього боролись за незалежну Україну.

Організатором цієї виставки виступив Центр досліджень визвольного руху за підтримки Українського інституту національної пам’яті.