ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Все для дітей: як у клубі «Ровесник» вирішили проблему з відключенням світла

Featured Video Play Icon

Чернігівський клуб за місцем проживання «Ровесник» продовжує приймати юних жителів Подусівки навіть за умов відключення світла. У цьому йому допомагає продукт інженерного хисту його працівників: дві акумуляторні батареї, інвертори та сто метрів проводки забезпечують заклад живленням на час занять.

Наразі маємо таку проблему, що світло у нас є три години, 6 годин зазвичай його немає. Це дуже велика проблема для наших дітей, тому що приходячи в наш клуб коли тут темно і подекуди починає просідати опалення – не дуже класна тема, – каже  педагог-організатор клубу «Ровесник» Микита Маківчук.

Забезпечення цілого клубу безперебійним живленням для двох працівників закладу з базовими знаннями електротехніки було непростим завданням. Через шалений попит навіть придбати необхідне обладнання вдалося не повністю.

Дуже велике здорожчання, і ми реалізували свій проект не повністю, а частково, і це вже дозволяє нам проводити заняття, щоб діти могли знаходитись у теплі. Коли на вулиці скрізь темно, а вдома скучно і нема шо робити, вони тут грають, спілкуються і роблять свій час більш яскравим, –  розповідає педагог.

Вирішення проблеми з відключенням світла радо зустріли відвідувачі клубу. За словами Микити Маківчука, не менше половини дітей, що проживають в районі Подусівки, хоча б періодично приходять сюди. Популярність клубу різко зросла після російського вторгнення, коли школи №18 та 21, які теж знаходяться у цьому районі, були розбомблені окупантами.

Працівники клубу «Ровесник» мріють в майбутньому встановити на будівлі закладу сонячні панелі, щоб остаточно перестати залежати від відключень електропостачання. Однак для цього, підозрюють вони, їм доведеться шукати допомоги благодійників.